Последната сезона од Game of Thrones ќе ве остави без зборови


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Како што имавме можност да дознаеме, новата и последна сезона од планетарно популарната серија „Game of Thrones“ стигнува во април 2019 година. Ќе има само шест епизоди и изгледа тие ќе бидат доволни за да нè остават без зборови.

Режисерот Дејвид Натер потврди дека ќе станува збор за долги епизоди, но и дека за епското финале се подготвуваат неверојатни пресврти.

„Ако ја споредиме осмата сезона со епизодата Red Wedding, морам да ви речам само едно – спремете се за нешто посебно. Ќе биде спектакуларно, инспиративно и задоволително. Ќе има премногу изненадувања и шокантни моменти“, одговори Натер за време на гостувањето на Reddit AMA.

За оние кои можеби не знаат, „Red Wedding“ се смета за епизода во која се случи еден од најголемите и најшокантни пресврти во серијата, а во неколку минути настрадаа голем број клучни ликови.

Додуша, во оваа фаза од серијата смртта на главните ликови и не е веќе толку шокантна, а единствено прашање е дали најавениот нов пресврт ќе биде уште еден голем „масакр“ или нешто друго.

Натер за крај додаде: „Војската на Белите шетачи нема да биде единствен проблем со кој ќе се соочуваат ликовите во осмата сезониа. Ќе има и меѓусебни судири“.