Филм / ТВ

Овој е најдобриот филм за суперхерои на сите времиња според IMDB

И покрај тоа што излезе пред 11 години, филмот режисерски потпишан од Кристофер Нолан, „Dark Knight“ („Темниот витез“) и понатаму е најдобар филм за суперхерои, судејќи според оценките на престижната IMDB.

Листата со топ 10 најдобри филмови според оценките кои ги добиле на овој филмски сајт изгледа вака.

1. The Dark Knight (2008)

2. Logan (2017)

3. Wonder Woman (2017)

4. Captain America: The Winter Soldier (2014)

5. The Avengers (2012)

6. Spider-Man 2 (2004)

7. Guardians of the Galaxy (2014)

8. Iron Man (2008)

9. X-Men: Days of Future Past (2014)

10. Superman (1978)

„The Dark Knight“, како дел од трилогијата за Бетмен потпишана од режисерот Кристофер Нолан, е продолжение на „Batman: The Begining“ од 2005 година. Во „Темниот витез“ улогата на негативецот Џокер ја играше незаборавниот Хит Леџер и воедно тоа беше негова последна улога пред да Почине. За истата постхумно доби и Оскар.

To Top