Славни

Како Баз Олдрин го нокаутираше типот кој го нарече лажго што не стапнал на Месечината

На 20 јули, 1969 година, Баз Олдрин му се придружи на Нил Армстронг за да стане еден од првите двајца луѓе кои стапнаа за прв пат на Месечината.

Но, ако ги прашате теоретичарите на заговори дали Олдрин навистина бил на Месечината или бил само на снимање филмски сет, голем број од нив ќе ви речат дека мисијата „Аполо 11“ никогаш не се случила.

Секако, секој има право на свое лично мислење. Но, ако сакате да го обвините во лице еден од светските космонаутски херои – Олдрин, ударот во лице е мала цена која ќе ја платите. Познатиот теоретичар на заговори Барт Сибрел тоа го дозна на потешкиот начин.

Во 2002 година Сибрел се соочи со Олдрин и го обвини за лажење дека стапнал и одел по Месечината. „Можеш ли да се тргнеш од мене?“, го замоли Олдрин. После кратко разменување на зборови, Сибрел го нарече Олдрин кукавица и лажго. Олдрин повторно го замоли да се тргне од него, а кога овој не го стори тоа – следуваше ОВА.

To Top