Овие се 20-те најдобри музички спотови за 2016 – дали ве изненадува првото место?

Списанието Esquire направи листа од според нив 20-те најдобри музички спотови снимени во веќе изминатата 2016 година, која беше исклучително богата со моќни музички видео материјали.

2016 година покажа дека спотовите одамна престанаа да бидат само визуелен додаток на музиката, туку станаа неизоставен дел од неа. Esquire како пример за тоа ги наведува Endless од Френк Оушн и Lemonade од Бијонсе, моќни визуелни албуми за кои зборуваше цел свет.

Еве ја нивната целокупна листа.

20. Kaytranada — “Glowed Up”

19. D.R.A.M. — “Broccoli”

18. Mitski — “Your Best American Girl”

17. Rae Sremmurd — “Black Beatles”

16. Angel Olsen — “Shut Up and Kiss Me”

15. Schoolboy Q — “That Part”

14. Lil Yachty — “1 Night”

13. Kanye West — “Fade”

12. Jamie XX — “Gosh”

11. Frank Ocean — “Nikes”

10. Blood Orange — “Augustine”

9. Solange — “Cranes in the Sky”

8. Rihanna — “Work”

7. Grimes — “Kill V. Maim”

6. Kendrick Lamar — “God is Gangsta”

5. Chance the Rapper — “Angels”

4. Kanye West — “Famous,” Official/Unofficial

3. Radiohead — “Daydreaming”

2. David Bowie — “Lazarus”

1. Beyonce — “Lemonade”