Ова е најодвратниот пијалок на цел свет, погледнете која е негова главна состојка (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Можеби спаѓате во оние на кои самата помисла на алкохол им е доволно одбивна. Но кога ќе го погледнете овој пијалок, ракијата или виното ќе ви изгледаат како прав деликатес.

Во Јукон, Канада постои одвратна традиција која сѐ уште се применува. Во Јукон Џек виски ставаат прст од нога. Ако сте доволно храбри да испиете една чаша и дозволите овој исушен ножен прст да ги допре вашите усни, ќе бидете легенда. Но ова беше првиот од двата услови. После испиената чаша, келнерот ќе го исцеди прстот и ќе ви ја даде течноста да ја испиете. Оној кој ќе го проголта прстот плаќа казна од 500 долари.

Оваа традиција започнала кога на еден произведувач на рум му отпаднал смрзнат прст на ногата. Го ставил во алкохол и така настанал пијалокот „The Sourtoe Coktail“.