Официјално соопштение од Абрамович за ситуацијата со Челзи – еве што изјави


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал! ↓↓↓Сопственикот во заминување на Челзи, Роман Абрамович објави официјално соопштение за јавноста за неговите наредни чекори за продажба на клубот од Лондон.

Прво соопштена беше намерата Абрамович да поклони дел од приходите во хуманитарни цели, а сега е потенцирано дека тие намери не се променети и дека ќе се реализираат во првиот ден по продажбата.

Се додава дека Абрамович лично не учествувал во оваа работа, туку се изнајмени експерти со повеќегодишно искуство во работата со хуманитарни организации. Потоа демантирани се тврдењата дека рускиот милијардер во било кој момент барал да му се врати заемот, воедно потсетувајќи на откупната цена.

„Како дел од целта на Абрамович да се пронајде што подобар купувач за Челзи, тој истакнува да се посвети што поголемо вложување, вклучувајќи ја Академијата, женскиот фудбал, обновата на стадионот и одржување на работата на фондацијата“, стои во соопштението.