Новоасдските мурали посветени на Балашевиќ

Ѓорѓе Балашевиќ почина на 19 февруари во Клиничкиот центар во Војводина. Смртта на Балашевиќ го потресе целиот регион, а обожавателите на неговото дело и име тагуваат буквално од Вардар до Триглав.

Граѓаните на Нови Сад покажаа кполку го сакаат својот сограѓанин со разни собири и активности со кои му оддаваат почест на „Панонскиот морнар“.

Од неговата смрт до денес во Нови Сад се направени три мурали посветени на познатиот кантавтор кои се наоѓаат на фасадите по здрадите во новосаднската населба Лиман.