Нобел

Новата десктоп верзија на Facebook достапна за сите корисници

Facebook конечно ја направи достапна „dark mode“ опцијата за корисниците на десктоп компјутери.

Како што велат, од денес е можно повеќето од оние кои го вклучуваат Facebook преку нивниот компјутер да го вклучат или исклучат “dark mode” во “settings” одделот.

Оваа функција веќе од јануари можеше да ја тестираат мал број корисници, а изгледа дека сите грешки се отстранети кои тие ги забележале.

Ако користите Facebook на десктоп компјутер, веројатно ќе можете да видите банер кој ве прашува дали сакате да се префрлите на “новиот” Facebook. И понатаму е можно да се одлучите за “класичен” Facebook.

“Dark mode” е веќе популарен во многу апликации на компанијата Facebook, па нема сомнение дека корисниците ќе бидат задоволни што ја имаат оваа можност на своите десктоп компјутери.

Advertisements
To Top