Мајтап

Виц: Вулгарниот јазик на животните

Животните во шумата зборувале многу вулгарно. Ги собрал лавот и им забранил да користат вулгарности, а наместо тоа им рекол да користат цветни термини. На пример наместо гради да речат рози.

Оди волкот и ја гледа лисицата се оптегнала на сонцето. Ја измерил и таман да каже нешто се сетил за забраната од лавот и рекол:
– Леле Лисо, како си се растемjaнушила, ако ти го нафикусам – момини солзи ќе ти потечат!

Advertisements
To Top