Мајтап

Виц: Нова продавачка во продавница за очила

Обучуваат нова продавачка во продавница за очила.
– Ако дојде нов клиент, прво зборуваш со него. Потоа му ги покажуваш очилата и му нудиш да си избере.
– Ама не ги знам цените!
– Само ти слушај. Кога клиентот ќе си одбере очила, ќе праша колку чинат. Велиш – сто евра. Ако не реагира, продолжуваш: а за стаклото – педесет. Ако пак не се буни, додаваш: за едното.

To Top