Нема шанса да сте забележале: Што ги поврзува „Пријатели“ и филмскиот новогодишен хит „Сам дома“?

Сите фанови на „Пријатели“ сигурно се сеќаваат на епизодата во која Чендлер и Моника си купуваат куќа во предградието.

Ви гарантираме дека таа куќа сигурно сте ја виделе многу пати претходно во еден друг, еднакво култен и популарен филм посебно за новогодишните празници. Да, станува збор за филмскиот хит „Сам дома“ со Меколи Калкин. Тоа е куќата во која живееше Кевин МекКалистер со своето семејство, истата онаа во која го заборавија за Нова Година и во која ги доживеа сите лудории и опасни авантури со незгодните крадци.

Ако не ни верувате нас, сигурно ќе им верувате на луѓето од 22 Vision кои доказите ви ги поврзаа и срочија во едно кратко видео.

Иако Моника и Чендлер во филмот купија куќа во предградието на Њујорк, а МекКалистер семејството живееше во Чикаго, од 22 Vision тврдат дека истата куќа, всушност, се наоѓа во Винеткa, Илиноис. Наводно разговарале и со сопствениците на куќата, кои ја потврдиле нивната приказна.

„Сам дома“ излезе во 1990 годна, а споменатата епизода од „Пријатели“ во 2004.