На скопските улици колабираше уште еден коњ


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Уште еден изнемоштен коњ, под притисок на товарот кој го влечеше и жештината, денес колабираше на улица во Скопје.

Од фотографиите објавени на страната „Ѕид на сообраќајниот срам“ може да се види дека коњот влечел импровизирана приколка натоварена со разни предмети.

Oва не е прв случај коњ да почини од премореност. Пред само пет дена имаше случај каде што коњ беше најден на кејот на Вардар.