Славни

Мирка пред врска со Федерер била верена – еве со кого била на прагот од брачен живот

Каде и да игра еден од светски најдобрите тенисери на сите времиња, Роџер Федерер, на трибините, како неизбежна поддршка и мотивација е неговата сопруга Мирослава Вавринец попозната како Мирка.

Мирка Вавринец е во родната Швајцарија од Федерер е една од највпечатливите и највлијателни јавни личности поради нејзиниот брак со светскиот тениски ас.

Мирослава по потекло и раѓање е од Словачка. Но, на нејзина 2-годишна возраст, нејзните родители се преселиле во Швајцарија, каде Мирка порасна и се едуцираше. Уште во тинејџерските години започнала да тренира тенис. Во 2002 година веќе заплови во професионалните тенисерски води.

Со Федерер се запознала на Олимписките игри во Сиднеј во 2000-та година. Набрзо започнале љубовна врска. Но, Мирка извесно време криела една тајна и од него и од јавноста.

Во моментот кога го запознала Роџер, била верена за пребогат арапски султан. За тоа дури подоцна дознал и самиот Федерер.

Приказната за веридбата со арапскиот султан многумина не ја знаеја до минатата година, а истата ја раскинала во моментот кога сфатила дека е заљубена во Федерер.

Во 2009-та година Мирка и Федерер запловија во брачните води и денес имаат четири дечиња кои се плод на нивниот среќен брак.

To Top