Мало изненадување: Еве какви порничи гледала женската публиката во 2017

Годишниот извештај на најголемата порно страница PornHub изобилува со многу пикантни и скокотливи информации и статистички податоци. Но, ништо поневозбудлив не е ниту оној на X-Hamster.

Daddy (татенце) е терминот кој жените најмногу го пребарувале на пребарувачот од X-Hamster. PornHub, пак, открива дека дури 96% од сите пребарувања на терминот Daddy кај нив доаѓаат од женската публика.

A post shared by Pornhub (@pornhub) on

Секако, мечтата за „татенце“ не е нешто ново, туку тренд кој е исклучително популарен уште од ’70-те години, во цутот на порно индустријата. А истиот овие години повторно добива на актуелност.

Сексолозите главно се согласуваат дека нарекувањето на секс партнерот со daddy е безопасен, бидејќи станува збор за порно клише. Сексологот Ники Голдштајн додава дека „нужно не би верувала на статистиките од порно сајтовите“.

„Порно компаниите фантастично ги продаваат своите производи, тие знаат што е добар наслов“, предупредува таа.