Македонски железници уште во штрајк, директорот си поднесе оставка


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Железничкиот сообраќај повеќе една недела е во целосен прекин поради штрајкот на вработените кои уште не ги добиле јануарските плати. Директорот на претпријатието пак, Никола Костов денеска си поднесе оставка.

Од Владата денеска рекоа дека се уште не ја добиле оставката, а откако ќе ја разгледале ќе препорачале претпријатието да избере нов директор.

Иако владата донесе одлука за зголемување на средствата кои железници ги добиваат на годишно ниво од околу 70 милиони денари, исплатата ја услови со враќање на работниците на работа.

Железничарите велат дека ниту некој ги информирал, ниту добиле пари.