Македонски мелос за мерак: Динев и Давка ги освоија Германците со овие звуци


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Во декември минатата година, а и сега во петок, на 10 февруари, Доне Динев и Марија Дафка ќе имаат концерт во Минхен. Динев е од Русилово, Воденско, а Дафка, која има 17 години, е од Каљари.

Во декември тие ја воодушевија публиката во Минхен. Не се сомневаме дека тоа ќе го сторат повторно во петок. Еве како нивната преработка на традиционалната македонска песна „Најмилна добра невесто“ звучеше на 11 декември во Минхен.