Вебкафе

Креативно или бизарно, што мислите: Направи фустан од 20.000 коски од лосови

Уметничката од Алјаска Кунтија Гибсон полека и стрпливо нижела мали коски од Чинок лосос, се додека не создала прекрасен, ретро фустан.

За да ја заврши нејзината креација и биле потребни 20.000 коски.

Секоја коска посебно ја брусела се додека не станала мазна и подготвена за нижење. Целиот процес траел четири години.

To Top