Кој сака да го има ова „три во едно“ чудо?

Независно дали авантурист кој сака да прави долги и возбудливи патувања со велосипед или едноставно сте еден од оние на кои приоритет им е екологијата и одржливоста, ова неконвенционално возило може да биде решение за вашите грижи.

Z-Triton нуди повеќе. Ќе ви овозможи тивко да вртите педали, но со електрична помош. Во принцип, тоа е трицикл, а вистинското е зад возачот, тој што ги врти педалите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Z-Triton (@ztriton_amphibian)

Станува збор за минијатурна кабина која може да служи како место за сместување. Не треба да се грижите за поставување шатор, а нуди и практични додатоци како аудио систем, USB конекција, па дури и вазна со цвеќиња. На покривот има соларни панели кои овозможуваат полнење на батеријата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Z-Triton (@ztriton_amphibian)

И тука доаѓа уште едно изненадување. Покрај батериите кои се напојуваат со погон на електричен мотор од 500 W за помош при возење, особено по угорнини, погони за струја и пропелер. Да, за неколку движења Z-Triton станува пловен објект, а откако ќе се вградат странични пловни елементи за стабилизација и многу безбедно транспортно средство за навигација.

Навистина, со овој брод нема да се помине кој знае колкава оддалеченост, но сигурно ќе можете да се плови по езеро на кое ќе налетате по пат. Дури и ако снема струја, има весла како дел од стандардната опрема.

Z-Triton го нуди летонскиот старт-ап Zeltini, а почетната цена е 14.500 евра.