Кога не сакаш да платиш за пластична ќеса во маркет (снимка)

Од утре во Македонија стапува на сила одредбата за укинување на употребата на пластични ќеси. Во маркетите ќе се продаваат само биоразградливи ќеси по цена од 15 денари. Првите денови ќе биде вака… 😀