Кога мајсториштата од Garage54 ќе подземат две Лади за „потсредување“

Механичарската екипа која стои зад видеата на каналот Garage54 дефинитивно имаат отфазла фантазија, а не им фали ни знаење за да ја реализираат истата.

Во новата серија, легендарната Лада е повторно на тапет, поточно се две. Овој пат тие посакаа т.н. широки изданија на каросеријата, но наместо да ги прошират бандажите на тркалата, тие се одлучија за поекстремни процедури – споија две Лади.

И тоа воопшто не е лесна задача. Додека спојката на каросеријата бара засилување, уште покомплексно е да се изврши суспензија и управување. Во исто време, секоја Лада ги сочувала погонот и моторот, а по дополнителната шминка на автомобилот, поточно автомобилите, пристигнаа на полигон.

Судејќи според видеото, тимот одлично се забавува. Барем додека не сакаа да го преоптоварат своето возило. Некој морал да се откаже, и тука сепак е Лада.