Каков луд кош со огромна доза на среќа (снимка)


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Белгија ја победи Словачка со 102:59 во квалифкациите за Светското првенство, меѓутоа овој натпревар во центарот се најде поради еден поен на најдобриот играч на паркетот.

Ретин Обасохан беше најдобар со 18 поени за 19 минути поминати на паркетот, а се погрижи и за една неверојатна ситуација во која имаше голема среќа. Во прв момент изгледаше дека еден негов обид за забивање нема да заврши успешно, но топката се врати низ мрежата.

Дефинитивно ова е едно од најлудите забивања, доволно зборуваат и реакциите на останатите играчи кои се држеа за глава.