Како не му беше грев да го прави ова со Tesla (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Давид Добрик е моментално еден од најпознатите „јутјубери“ кој е спремен на секакви потфати и дејства, па дури и уништување на скапи автомобили, само да го има врз себе јавното внимание на YouTube популацијата. Тоа очигледно добро му оди, затоа што има скоро 16 милиони следбеници, а секое негово видео има милион гледачи.

Секако, тој ги следи и сегашните трендови, па секојдневно се вози во електричен Tesla модел. Логичен избор е модниот кросовер Model X како најголем и најпрестижен претставник. Автомобилот со задоволство им го позајмува на пријателите, а во еден случај, додека возел во Лос Анџелес, овој тежок теренец успеа да се издигне и накратко да го полета истиот во воздух.

Во исто време, ова не е безбеден маневар на јавен пат, така што на крајот не беше оценет како забавен. И Елон Маск реагираше на Твитер за овој потег на Добрик со едноставен извичник.