Како Ален Ајверсон им ги „кршеше кичмите и зглобовите“ на најјаките играчи во НБА (снимка)

Дриблингот се вика„ кросовер“, или во маалскиот баскет познат како „енклбрејкер“ („зглобокршач“).

Ајверсон го наслонуваше телото во една страна и така делуваше дека ќе продолжи во таа насока. Одбранбениот играч кој го чуваше не можеше во тој момент да претпостави дека ѕвездата на Филаделфија наеднаш ќе смени правец и ќе тргне во отворен простор со префрлање на другата рака на баскетот. На тој начин ги фаќаше во расчекор и тука за тоа нема одбрана.

Против легендата Мајкл Џордан

Против Антонио Даниелс

Против славниот Џон Стоктон

Против Коби Брајант

На улична кошарка

Против Жак Вон