Ја симна сета шминка од себе: Дали ја препознавате славната пејачка?


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Уште еден доказ дека претераното користење и нанесување на шминка и козметички препарати и додатоци целосно може да му го смени ликовниот идентитет на еден човек е славната поп пејачка која речиси е непрепознатлива без шминката на нејзиното лице.

Кристина Агилера цела своја кариера, меѓу другото, ја потпира и на помошта од шминките, а после 20 години одлучи да го покаже своето вистинско појавно и ненашминкано лице. За насловната страна на Paper Magazine таа позираше без грам шминка на себе.

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on

Списанието, освен насловната, објави уште неколку фотографии од ненашминканата 37-годишна пејачка, како и некои на кои позира со нашминкано лице.

„Отсекогаш сум била личност која сака да експериментира, сакам театралност и сакам да создавам приказни, да си поигрувам со својот лик во видеоспотовите или на сцената“, изјави таа во интервјуто.

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on

„Јас сум изведувачка, тоа сум по природа. Но сега сум на место не кое е ослободувачки да се симне сето тоа и да се цени својата сирова убавина“, додава Агилера.

Сепак, фотографијата на која се гледаат нејзините пеги е исклучок, а не правило. „Да не се лажеме, јас сум девојка која сака нашминкано лице“, објаснува Кристина.

A post shared by Paper Magazine (@papermagazine) on

Во интервјуто говореше и за злоупотребата на жените.

„Ја гледав својата мајка како се труди да биде субмисивна и внимава на своето однесување за да не добие ќотек. После тоа, за жал, можете да бидете толку уништени и вашиот живот да тргне по лош пат, или можете да зајакнете и да одлучите дека нема и вие да тргнете по тој пат. Мразам кога луѓето за жените кои биле жртви на злупотреба и насилство коментираат зошто не си заминале. Станува збор за ментално малтретирање во такви ситуации. Многу од нив не знаат како да се извлечат од тоа“, вели Агилера.