Инстаграм го блокираше профилот на тајкунот кој секој ден спие со четири жени

Познатиот Инстаграм профил Candy Shop Mansion беше блокиран од страна на социјалната мрежа поради непримерна содржина.

Профилот беше поврзан со активностиет на Траверс Бејнон познат како „Кендимен“, директор на тутунската компанија FreeChoice.

Многумина Бејнон го сметаа за „полоша верзија на Хју Хефнер“, со оглед на тоа што, според неговите тврдења, секоја вечер спиел со најмалку четири девојки, и покрај тоа што е женет.

Профилот имаше повеќе од 800.000 следбеници, а најголем дел од содржината беа фотографии со разголени девојки.

Приватниот профил на Бејнон уште е активен, пренесува Independent. Во меѓувреме, на блокираниот профил тој пред десетина часа се пофали дека „повторно се вратил“.