Хибриден ѕвер со 1.250 коњски сили: 100 км/час испорачува за 1,9 секунди


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Малку познатата компанија Czinger Vehicles од Калифорнија и ќе ја претстави својата нова креациија на саемот во Женева, за да се обиде да привлече потенцијални купувачи, како и инвеститори за својот проект.

Станува збор за хиперспортски автомобил со хибриден погон од 1250 КС. Во официјалното соопштение, компанијата откри само дека хибридниот погон е нивно дело, но и дека автомобилот ќе може да забрза до 100 км на час за 1,9 секунди. Автомобилот се вика 21С.

Сè уште не е прикажан ентериерот, а се знае само дека Мекларен Ф1 беше модел за опремата. и секако дека цената нема да биде конкурентна.