Грда слика: Најголемиот авион на светот лежи уништен во Украина (снимка)

Најголемиот авион на светот, украинскиот „летечки мастодон“ Антонов-225, е целосно уништен.

Најголемиот товарен авион во светот, украинскиот Антонов-225, сепак бил уништен во нападот на аеродромот Хостомел кај Киев, објави украинската фабрика за оружје Укроборонпром.

Сега е објавено видео на кое се гледа дека авионот на аеродромот во Киев, каде се воделе борбите, е целосно уништен.