Украински снајперист го убил рускиот генерал Суковецки


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Повеќе руски и украински медиуми пренесуваат дека рускиот генерал Андреј Суковецки бил убиен вчера во жестоките борби во Украина. Според информациите, генералот бил убиен од снајперски куршум од украински војник.

Генералот бил заменик-командант на 41-та комбинирана армија на Централниот воен округ на Русија, загинал вчера додека украинските одбранбени сили ја одбивала руската офанзива.

Неговата смрт сè уште не е официјално потврдена од руското Министерство за одбрана, но на социјалните мрежи ја објави неговиот колега Сергеј Чипиљов и беше нашироко известувана од неколку руски и украински медиуми