Горан Стефановски кремиран во Кентербери


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Денес, во англискиот град Кентербери, беше кремирано телото на македонскиот писател и драматург Горан Стефановски.

Телото на Стефановски беше кремирано во присуство на бројни роднини, пријатели и неговите студенти од Универзитетот во Кент.

Студентите покренале иницијатива еден од одделите на Универзитетот во Кент да го носи неговото име. Стефановски почина на 27 ноември во Кентербери на 66 годишна возраст.

Неговата последна желба е пепелта да му биде расфрлана во водите на Охридското езеро.