Галерии

Фотограф обичните места ги претвора во фасцинантни уметнички дела

Турскиот фотограф Ајдин Бујукташ се прашуваше како би изгледало кога некоја вселенска црна дупка би почнала да ја вовлекува во себе Земјата, односно како би изгледал просторот искривен под дејството на таа сила.

За таа цел, со дрон фотографираше обични места како фарми, патишта и паркинзи, претворајќи ги во мултидимензионални пејзажи.

Колекцијата ја нарече Flatlands, а се надева дека со истата ќе им помогне на луѓето да ги гледаат своите опкружувања од друг и поинаков агол.

To Top