Фетиш му се црвенокосите девојки, па патува низ цел свет и ги фотографира


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


Додека девојките со црвена коса станаа синоним за Ирска и Шкотска, американскиот фотограф Брајан Даулинг, кој живее во Берлин, направи колекција од над 130 црвенокоси девојки од 20 различни земји ширум светот, во рамки на својот проект Rredhead Beauty.

Алина, Киев, Украина

Природната црвена коса е најретка боја на коса во светот која е предизвикана од генетска мутација позната како MC1R која ја зафаќа околу 1% од светската популација. Оваа генетска мутација, исто така, може да влијае и врз поднесувањето болка кај една личност, на сончевите зраци, како и на посивувањето на нивната коса. Црвенокосите, кога ќе остарат, наместо да им сивее косата, им е чисто руса или чисто бела.

Маделин, Вашингтон, САД

Брајан го започна својот проект  на кој му посвети три лета за да ја покаже вистинската убавина на црвенокосите девојки и да се обиде да ги разбие стереотипите кои луѓето често ги имаат за црвенокосите луѓе, сето тоа со помош на своето „оружје“ – фотоапаратот. Неговата книга со портрети Redhead Beauty е достапна на Kickstarter.

Кристи, шкотските гори на Гленко

Кармен, Бест, Холандија

Криси, Штутгарт, Германија

Алиша, Одеса, Украина

Ели, Лондон, Англија

Илајас, Белфаст, Северна Ирска

Марија, Москва, Русија

Грејси, Хаут, Ирска

Алина, Одеса, Украина

Ифе, Лонгфорд, Ирска

Руби, Есекс, Англија

Илејна, Модесто, Калифорнија

Настја Пиндеева, Украина

Тара, Ливерпул, Англија

Беата, Варшава, Полска

Ким, Хамбург, Германија

Маша, Санкт Петербург, Русија

Модел Минхен, Германија