Фестивалот на балони во Кападокија е еден од најимпресивните настани на светот (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кападокија е едно од многуте убави и атрактивни места со богата историја кои мора да ги посетите ако одите во Турција. Но, не е само изгледот на самата географска конфигурација на теренот она што го прави ова место атрактивно. Тука е и фестивалот на балони за летање кој е еден од најимпресивните настани кои се случуваат во светски рамки.