„Ферска“ меѓу Lamborghini Huracan и MiG-29 – еве како изгледа тоа


Германија пред елиминација!? - 8 ден ↓↓↓Во организација на индиските воено-поморски сили беше реализирана брзинска трка помеѓу борбениот гигант MiG-29K и автомобилскиот ѕвер Lamborghini Hurcan Performante.

Ѕверскиот модел на Lamborghini со погон на четири тркала Huracan Performante е опремена со 5.2-литарски атмосферски V10 мотор, чија моќност е 640 КС и 600 Nm. Од 0 до 100 км/час развива за 2,9 секунди, а максималната графирана брзина му е 335 км/час.

Максималната брзина која авионот може да ја постигне на земја изнесува од 1.400 km/h, а во воздух и до 2.200 km/h.