Фантазија од глетка: На ова место небото ја бакнува земјата


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Салар де Ујуни е најголемото солено езеро во светот, а воедно и местото каде се спојуваат небото и земјата.

19-10-salar-de-ujuni

19-10-salar-de-ujuni1

Се наоѓа во близина на Андите и е покриено со неколку метри покривка од сол. Секоја година тенок слој вода ја залива и така Салар де Ујони се претвора во најголемо огледало на Земјата.

19-10-salar-de-ujuni4 19-10-salar-de-ujuni5 19-10-salar-de-ujuni6

19-10-salar-de-ujuni2 19-10-salar-de-ujuni3