F1 болидот им даде предност на Мерцедесот и тркачкиот автомобил во трка од еден круг


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


На стартната рамнина се позиционираа три конкурентни: Сериско производство на брз спортски Мерцедес, автомобил надграден за тркање и Формула 1 болид.

Мерцедесот тргна прв, 16 секунди по него тргна тркачкиот автомобил, а 26 секунди по Мерцедесот тргна и Формула 1 болидот. Трката трае само 1 круг.