Еве што испаѓа кога култниот Ридли Скот режира реклама за авиокомпанија

Со цел да остават што поимпресивен впечаток врз клиентите и пошироката јавност, турската авиокомпанија „Туркиш Ерлајнс“ за режисер на новиот рекламен спот го ангажираше култниот холивудски режисер Ридли Скот.

Рекламата за „Туркиш Ерлајнс“ со наслов „Патување“ беше емитувана и на најкомерцијалниот и најбомбастичен спортски настан во САД, финалниот Супербол.

Со такво режисерско име зад рекламниот спот и околу 500 директни статисти во него, сигурно турскиот авиопревозник прилично „го одврзал ќесето“.