Ем модерна куќа, ем на остров – за целосно уживање


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Студиото „Дениел Маршал Архитектс“ дизјанираше куќа со модерен ентериер на островот Вајхеке, кој се наоѓа во заливот Вајкопуа на 11 километри од новозеландскиот град Окленд.

6.3.waikopua1

Куќата наречена „Вајкопуа Хаус“ е изградена врз основа на моделот на групно семејно кампување, кој обебзедува повеќе функционални простории и нејзино целосно интегрирање во прекрасното природно опкружување.

6.3.waikopua2

Вилата има големи панорамски прозорци од подот до таванот, што овозможува влез на природна светлина и водено визуелно поврзување на ентериерот со опкружувањето.

6.3.waikopua3

Ѕидовите се изградени од камен кој потекнува од околината, а дрвените елементи во куќата се премачкани со црна боја со што на градбата и е даден современ тренд.

6.3.waikopua4

На овој начин е креиран еден модерен дом со перфектно уреден тревник, преку кој куќата се отвора кон морската шир.

6.3.waikopua5

6.3.waikopua6

6.3.waikopua7