Модерен и атрактивен дизајн за викенд уживање на италијанските Алпи


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


На падините на италијанските Алпи, во близина на преминот Пасо дел Каваљо во провинцијата Бреша, е изградена викендичката „Алпс Вила“.

3.3.alps-house-carmillo-botticini1

3.3.alps-house-carmillo-botticini2

Големите панорамски прозорци со рамки од дрво и бакар на куќата пружаат преубав поглед кон долината од едната и кон врвовите на Алпите од другата страна. Вилата е дело на италијанскито архитект Ботичини, кој се обидел да направи идеален баланс меѓу хармонијата и тензиите кои постојат меѓу самата градба и околниот предел.

3.3.alps-house-carmillo-botticini3

3.3.alps-house-carmillo-botticini4

Куќата делумно вградена во ридот со што се создава илузија дека таа е дел од него. Таа делува како да е во примарен однос со пејсажот, без дополнителни вештачки елементи. Панелите од брановит бакар и обработено дрво, дополнително придонесуваат за подобра интеграција на вилата во нејзиното опкружување.

3.3.alps-house-carmillo-botticini5

3.3.alps-house-carmillo-botticini6

Пат од текстурни метални скалила води до стрмниот асфалтен пат, кој минува крај имотот на кој се наоѓа векендичката. На почетокт на скалилата крај патот има затворена структура изработена од оксидирано железо и дрво, која наликува на порта.

3.3.alps-house-carmillo-botticini7

3.3.alps-house-carmillo-botticini8

Стаклениот влез на вилата на другиот крај на скалилата е заштитен со големи прозорци и тераса, која изгледа како да виси пред градбата.

3.3.alps-house-carmillo-botticini9

3.3.alps-house-carmillo-botticini10

Ентериерот на куќата е поделен на три секции, кои претставуваат засебни целини. Во првата секција се сместени дневниот престој и трепезаријата, во втората кујната и ходникот, а во третата има три спални соби со бањи.