Спорт

Еден од најлудите тениски пресврти: Губеше со 6:1, 5:1 и 40:0 па направи чудо!

Младата Русинка Варвара Грачева (20) на УС Опен направи еден неверојатен пресврт, веројатно еден од најголемите на сите времиња.

Грачева играше против Кристина Младеновиќ и губеше со 1:6 и 1:5 во сетови, а успеа да спаси и четири меч топки (0:40) и на крајот да победи со 2:1 во сетови.

Сетот во кој губеше со 1:5 го доби со 7:6 додека во третиот ја прегази Младеновиќ со 6:0.

Доколку не се работи за некакви „валкани“ игри тогаш ова е подвиг за сите пофалби.

To Top