Добра душа: Роналдо со еден потег ги воодушеви сите!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кристиано Роналдо е познат по својата хуманитарна работа надвор од теренот, па многу пати до сега учествувал во хуманитарни акции, праќаше пари во Сирија, посетува болни во болница.

Овој пат Роналдо воодушеви така што го спаси живеалиштето на животни во Португалија. Медумите јавуваат дека трошоците за одржување на тоа живеалиште биле преголеми и требало да се затвори, па така стотици животни, најмногу кучиња, би останале на улица.

Роналдо веднаш обезбедил средства и го испрати својот дрес со потпис кој ќе оди на аукција.