Актуелно

Деветти декември неработен ден за сите граѓани на Македонија

Согласно Законот за празници на Македонија (објавен во Службен весник на РМ бр.21/98 и 18/07), од Министерството за труд и социјална политика соопштија дека заради празничниот 8 декември 2019 година (недела), кога се чествува празникот посветен на Свети Климент Охридски, следниот ден, понеделник 9 декември, 2019 година е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Истовремено, Mинистерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита празникот „Св.Климент Охридски”.

Advertisements
To Top