Славни

„Драга кошарко“: Најдобриот и најтрогателен анимиран филм посветен на Коби Брајант

Сета страст кон кошарката, сета посветеност кон играта и остварување на животниот сон на едно дете кое прерасна во еден од најголемите кошаркари и спортисти на сите времиња. И најтрогателниот момент кога треба да се каже „доста е“ на професионалната игра, но не и на животната, не и на страста.

За жал, овој викенд, навистина прерано, трагично и неочекувано, оваа голема кошаркарска легенда, не по свој избор, го доживеа и тоа последно, животно „доста е“.

Филмот „Dear Basketball“ во 2018 година беше награден со Оскар за најдобар анимиран краток филм.

Advertisements
To Top