Бивш офицер на ЦИА брутално уапсен среде американскиот Сенат

За време на гласањето за конфирмација на новата директорка на ЦИА, предложена од Доналд Трамп, совладан и уапсен е поранешниот офицер на ЦИА, Реј Мекговерн.

Мекговерн бил офицер на ЦИА 27 години и е „свиркач“ за злосторите на американската тајна служба. За време на конфирмацијата тој присуствуваше и протестираше проотив кандидатката за директорка на ЦИА, Џина Хаспел, поради нејзината историја на измачување на затвореници. Од страна на полициски службеници, Мекговерн беше физички совладан и изнесен од салата. За време на изнесувањето гласно се жали дека полицијата му ја дислоцирала раката, но залудно.

Извор: Антропол