Беше херој на Колумбија, а сага…Хамес ја шокираше нацијата!

Лошиот однос помеѓу Хамес Родригез и медиумите од неговата земја го достигна врвор, откако ѕвездата на Реал Мадрид беше сликан како му покажува среден прст на група новинари.

Овој гест ја шокираше целата земја, па херојот на Колумбија од последното Светско првенство се претвори во омразен лик, и тоа поради ваквиот непромислен потег.

На фудбалерот на Реал му сметаше тоа што и покрај фактот дека го постигна победоносниот гол против Боливија неговата игра беше оценета лошо од страна на медиумите.