Барса со свадби на Камп Ноу ќе се спасува од милионските долгови


Дерби викенд: Ел Класико, дерби на Италија и битка за Рим! ↓↓↓Менаџментот од фудбалскиот клуб Барселона објави дека достапни се различни пакети кои паровите можат да ги изберат за да организираат прослава на познатиот стадион.

Најевтината опција која е во Фондацијата салон чини 1.600 евра и е најпогодна за мала свадба со 25 до 50 луѓе. Најскапата опција е на трибината, која нуди излези со поглед на теренот.

Може да прими од 300 до 1.000 луѓе и може да се резервира по цена од 13.500 евра. Постои и опција да се резервира тераса на Камп Ноу која чини помеѓу 6.000 и 7.000 евра, во зависност од посетеноста. Тоа им овозможува на гостите одблизу да го разгледаат стадионот.

При купување на одреден пакет, паровите добиваат шест часа користење на избраниот простор и помош од водител.

Покрај свадбите, на навивачите им се нуди и можност да играат на теренот. Помеѓу 6 и 11 јуни, тие можат да платат 300 евра за еден час игра на Камп Ноу, а пријателите и семејството можат да го гледаат нивниот натпревар на стадионот доколку платат дополнителни 30 евра.

Инаку, Барселона е во финансиски проблеми и неодамна најавија дека пред 30 јуни мора да остварат приходи над 500 милиони евра за да ги надоместат загубите.