И Арапиве без исав: Погледнете што направија со жената од фотографијава

Saco Hardware e трговски ланец од Саудиска Арабија чија реклама за дворски базен моментално е една од главните теми за ремет на Твитер.

Оригиналната фотографија на која е фотографирано семејство кое се разладува и забавува во монтажниот базен од Intex од Saco решија да ја ретушираат и едноставно да ја тргнат жената од фотката и да ја заменат со топка на надувување. На децата и мажот им беше додадена облека, а мајката беше целосно избришана.

Штом се појави фотката, на социјалните мрежи имаше лавина од коментари и реакции. Додека некои не можеа да се начудат, други објаснуваа дека ваквата цензура во Саудиска Арабаија е честа појава и некогаш се случувало од некој каталог да се избришат сите жени.