Филм / ТВ

Алтернативна математика: Оди објасни му на малиот дека 2+2 не се 22

На тест по математика, малиот напишал дека 2+2=22. Учителката пробува да му објасни дека операцијата собирање не значи спојување на бројките од задачата. И тука почнуваат компликациите. Кратко филмче во чест на сите даскали, напатени од системот, директорите, медиумите, а сè во име на разгалените деца и нивните дамбетер родители.

To Top