Вебкафе

Адреналинско „возење“ со 170 км/час: Најдолгата „зиплинија“ на светот

Најдолгиот „зиплајн“ на планетарно ниво е поставен на планината Јебел Јаис во Обединетите Арапски Емирати. Адреналинското „возење“ е долго речиси три километри.

На овој „зиплајн“ можете да достигнете брзина од дури 170 Км/ч, погледнете во видеото како тоа изгледа во пракса.

Advertisements
To Top