Зошто толку многу луѓе сакаат груб секс?

Зошто толку многу луѓе сакаат груб секс?

Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Истражувањето за сексуалните односи покажа дека огромен број луѓе уживаат во груб секс. И тоа е сосема изненадувачки. Зошто толку многу луѓе сакаат груб секс?

Што се смета за груб секс? Две големи истражувања на американски студенти покажаа дека грубиот секс најчесто го вклучува следново: фрлање партнер на кревет, кинење облека, удирање или гризење на партнерот, врзување на партнерот, влечење за коса и шлаканица. Според истражувањето, од 1,7 илјади американски студенти кои биле во романтична врска најмалку три месеци, 78 отсто пробале груб секс, а 13 отсто го практикуваат редовно.

Повеќе од 80% од учесниците го оцениле искуството како пријатно, а 42% од мажите и 57% од жените изјавиле дека им се допаѓа многу. Важно е да се напомене дека во анкетите сите споменати видови на груб секс беа наведени како практики кои се спроведуваа со взаемна согласност. Односно, се беше направено според договор и донесе задоволство кај двајцата партнери. Се поставува прашањето зошто современите луѓе го искоренуваат физичкото насилство во сите сфери на животот, но воопшто не се против тоа да се применува во кревет?

Зошто толку многу луѓе сакаат груб секс: Која е тајната

Постојат неколку теории кои ја објаснуваат зависноста од такви практики.

Стремеж за весник

Со текот на времето, сексуалната желба кај парот може да се намали поради монотонијата и чувството дека премногу добро го познавате партнерот. Некој елемент на грубост може да ја возбуди и поттикне имагинацијата. Плус, ако тоа не се случува често, новитетот помага да се зголеми возбудата. Тоа го потврдуваат и резултатите од истражувањето: меѓу најчестите причини за груб секс биле потребата за нешто ново, досадата и обидот да се одглумат некоја од фантазиите.

Посилен оргазам

По правило, жените постигнуваат оргазам подоцна од мажите. Грубиот секс може да го затвори овој јаз. Учесниците во анкетата тврделе дека за време на ваквите практики, партнерите вложуваат повеќе напори да се задоволат еден со друг, возбудата била поголема, а оргазмите се почести и поинтензивни. Можеби се е во интензитетот на стимулацијата, која се зголемува при груба пенетрација.

Влијанието на порнографијата

Една студија испитувала 130.000 порно видеа и открила дека 12% содржеле елементи на насилство. Како што забележаа авторите на научниот труд, за да се најдат видеа во кои актерите глумат принуда и груба несакана пенетрација, не е неопходно да се оди на специјализирана страница посветена на оваа тема. Таквите видеа се наоѓаат на главните страници на која било порно страница. Бидејќи порнографијата може да влијае на она што луѓето го сметаат за нормално, а исто така може да стане и фантастичен материјал, големиот број на груби видеа за секс може да игра улога во нејзината популарност.

Како да го направите грубиот секс безбеден

Секоја сексуална практика, вклучително и груб третман, бара неколку задолжителни правила. Пред сè, важна е меѓусебната активна согласност. Односно, пред да започнете, треба да разговарате дали личноста е подготвена за груб третман за време на сексот, како тоа ќе се случи, што е прифатливо, а што неприфатливо. Бидете внимателни во текот на процесот и слушајте ги повратните информации.