Ѕирнете во куќата на Марк Закерберг – ќе се изненадите како изгледа (видео)

Закерберг е еден од најбогатите луѓе на светот, па многумина претпоставуваат дека живее во безобразен луксуз во многусобна вила полна со ствари кои „обичните смртници“ не можат да си ги дозволат.

Да, точно е дека Марк живее во убава вила, но ни приближно голема како што некои си замислуваат, ниту пак безобразно луксузна во ентериерот. Пред неколку недели на интернет беше објавено видео на кое Марк (поточно гласот на Морган Фримен) врз примерот од домот на Закерберг објаснува како функционира неговиот најнов изум, вештачката интелигенција во форма на „паметна куќа“, Jarvis.

Во куќата, која се наоѓа во Пало Алто, владе минимализам, а Марк и Присила ја купија за 7 милиони долари. Откако се вселија во неа, не менуваа баш ништо. Наместо да станат робови на парите и потрошувачкиот менталитет, обременувајќи го домот со ствари кои никогаш нема да им бидат потребни, тие решија со парите да им помагаат на сиромашните и да дејствуваат хуманитарно.